Sıkça Sorulan Sorular
Bu sayfamızda Pompa, Hidrofor ve Su Arıtma Sistemleri ile ilgili sizlerden gelen sıkça sorulan soruları cevaplarıyla derledik.
- Pompa ya da çek valf tıkanmış olabilir. Bu durumda pompayı kuyudan çıkarıp onarımını yapmanız gerekir.
- Pompa çok düşük devirde çalışıyor olması muhtemeldir. Düşük voltaj ya da dengesizlik olup olmasını kontrol etmeniz gerekebilir.
- Tesisatta kaçak olmuş olabilir. Her bakımdan iyi bir inceleme gerektirir.
- Mil ya da kaplin kırılmış olabilir. Pompayı kuyudan çıkarıp kontrol edin ya da gerekiyorsa mili ya da kaplini yenileyin.
- Basınç şalteri arızalı olabilir ya da ayarları yanlış olabilir.
- Pompa çarkları tıkanmış olabilir bu durumda pompayı kuyudan çıkarıp kontrol etmeniz önerilir.
- Eğer termik koruma sistemi devreye giriyorsa bu durumda emiş süzgeci, pompa elemanları ya da çek valfi temizlemeniz gerekebilir çünkü pompa bloke halde olabilir.
Hidroforlar binalarda, dairelerde, villalarda, site ve yüksek binalarda şebeke su basıncının yeterli olmadığı durumlarda şebeke suyunun veya depolardan basınçlı su ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılır. Kısaca su basıncının yetersiz kaldığı her yerde kullanılan su basınçlandırma sistemleri diyebiliriz.
Dişli pompa sıvı ortamını iter, vakum basıncı yaratır, iki ya da daha fazla dişlinin kullanımı ile işlevini tamamlarlar. Dişli pompalar her devir için sabit miktarda sıvı pompalarlar. Dişlilerin dönme hızıyla orantılı pürüzsüz, darbesiz bir akış sağlar. Plastikler, yağlar, boyalar, yapıştırıcılar ya da sabunlar gibi yüksek viskoziteli sıvıları pompalamak için uygundurlar.
Dişli pompalar yaygın olarak yağ, boyalar, reçineler ya da gıda maddeleri gibi yüksek viskoziteli sıvıları pompalamak için kullanılır. Doğru dozlama veya yüksek basınç çıkışının gerekli olduğu herhangi bir uygulamada tercih edilebilirler. Bir dişli pompasının çıkışı, basınçtan büyük ölçüde etkilenmez; bu nedenle beslemenin düzensiz olduğu her durumda da tercih edilebilirler.
Birbirinden farklı aşamalar kapsamında suyun tam şekilde temizlenerek elemine edilmesine olanak veren su arıtma cihazı çeşitleri, bu şekilde temiz bir su içme imkanını sunmaktadır. Gelen su öncelikle ön filtrasyon sisteminden geçmektedir. Diğer ismi ile partikül filtresi olarak da bilinen bu aşama kapsamında oldukça küçük mikronluk bir takım zararlı partiküller buraya takılmaktadır. Daha sonraki aşamalarda ise aktif karbon filtre seçeneği göreve dahil olur ve bu kapsamda suyun içerisindeki kötü tat ve koku tamamen arındırılır. Bu bağlamda istenmeyen klor da yine su içerisinde doğru bir şekilde ayrılmaktadır. Daha sonra ise yine farklı partiküller ve değişik birtakım kimyasal maddeler daha küçük boyutlarda olarak membran filtresine ve ters osmos sistemi altında takılarak suyun tamamen sağlıklı bir hale gelmesine imkan vermektedir. Aynı zamanda bu seçenek kapsamında arsenik, kurşun, nitrat ve sodyum gibi çok ağır metal iyonun geçişi bu su arıtma sistemi ile önlenmektedir.